Welkom
Have an account? Log in or

Contract stopzetten voor je begint

Contract stopzetten voor je begint

Steffie

Als je een contract tekent bij een werkgever, maar een andere job vindt die je beter ligt, gelden dan de voorwaarden van het ander contract als je nog niet begonnen bent op je eerste job?

Zodra je een contract ondertekent, is dat bindend voor de beide partijen. Beiden partijen moeten er zich ook aan houden en kunnen er dus niet zomaar onderuit.

Maar wat als je tekent en elders toch een beter aanbod krijgt?

De rechtspraak hierover is wat verdeeld. Een deel van de rechtspraak zegt dat je in dat geval gewoon je opzeg kan geven. Zolang je nog geen 3 maanden geleden hebt getekend, bedraagt de opzegtermijn 1 week. Die week begint weliswaar maar te lopen op de maandag die valt nadat je je ontslag hebt gegeven.

Valt die volledige week voor je geplande startdatum, dan moet je die zelfs niet presteren. Dagen die vallen na je geplande startdatum moet je in principe wel werken. Kan of wil je dat niet, dan moet je normaal het loon voor die dagen betalen aan je werkgever.

Een ander – kleiner – deel van de rechtspraak meent dat de werknemer in dat geval mogelijks ook schade veroorzaakt aan de werkgever. Als de werkgever die schade kan bewijzen (verlies van een grote klant, grote kosten tijdelijke vervanger, …), kan de werknemer verplicht worden om ook die schade te vergoeden.

Beter is het dan om met je werkgever tot een onderlinge overeenkomst te komen. Die giet je dan wel best in een dading.

Share Button

Comments are closed.