Welkom
Have an account? Log in or

Stalking

Stalking

Stalking door buren

Tamara L..

Ik weet niet of ik geholpen kan worden, maar ik woon 3 jaar samen. Sindsdien is er een koppel dat het niet beter vindt dan de hele tijd te controleren wat we doen, ,waar, hoe, welke kleren ik aan heb, met wie ik weg ga.

Er is een buurthuis waar ze alle dagen zitten en dat kijkt uit op ons huis. Ze bellen naar mijn vriend zijn werk. Daardoor is hij zijn werk kwijt, ook geen dop. Nu heeft hij nieuw werk.

Wij zijn bang dat hetzelfde weer gaat gebeuren . Ik durf niet buiten gaan omdat ze altijd weten naar waar ik ga. Vrienden die heel aan de andere kant wonen, weten wat ik doe, zo erg is het post. Ik post niks privé op sociale media. Ik vraag me af of ik ze kan aanklagen voor iets, want het beheerst ons leven. We verhuizen zelfs ervoor.

Dag Tamara

We spreken van belaging of stalking wanneer:
– iemand je opzettelijk en herhaaldelijk lastigvalt
– terwijl hij wist (of had moeten weten) dat hij daarmee je rust ernstig zou verstoren.

De boete voor stalking of belaging bedraagt 400 tot 2.400 EUR. Ook een gevangenisstraf van 15 dagen tot 2 jaar is mogelijk.

Ben je het slachtoffer van stalking, dan zijn er verschillende dingen die je kan doen:
– maak duidelijk aan de belager dat je wilt dat hij ermee ophoudt. Je mag daarbij gerust dreigen om klacht neer te leggen bij de politie.
– zorg voor voldoende bewijsmateriaal: sms’en, mails, schade…
– leg klacht neer bij de politie
– vraag eventueel een contactverbod aan de rechtbank

Modelbrief of -verzoekschrift nodig? Zelf een vraag stellen? Neem contact op.

Share Button

Comments are closed.