Welkom
Have an account? Log in or

Moet de huurder bomen snoeien

Moet de huurder bomen snoeien

Moet de huurder bomen snoeien in de tuin van de huurwoning?

Laetitia J.

Ik weet niet waar de info vinden, misschien kan er iemand hier me helpen. We huren nog geen jaar een huis en de eigenaar heeft gevraagd om de boom te snoeien. Huur contract zegt dat we het tuin moeten onderhouden, ok maar die boom was al zo wanneer we gingen inwonen (ik heb wel jammer genoeg geen foto). De prijs om die boom te snoeien is heel groot (500€), we kunnen dit niet betalen. Mijn vraag is moest dat niet gedaan zijn door de eigenaar? Ik weet niet wat ik moet doen.

Dag Laetitia
Als huurder ben je alleszins verplicht de tuin te onderhouden en dus ook bomen en struiken te snoeien. Dat komt omdat je als huurder het gehuurde als een ‘goed huisvader’ moet onderhouden.

Anderzijds heb je ook de vrijheid hierover te contracteren. Kijk dus eerst eens na wat er in het huurcontract staat.

Staat er niks in je contract of is er discussie tussen jou en de verhuurder, dan kan je misschien verwijzen naar de ingaande plaatsbeschrijving. Die is verplicht en bewijst in welke staat de woning zich bij het beging van het contract bevond.

Staat in de plaatsbeschrijving niks vermeld over de staat van de tuin, dan kan je desgevallend naar de vrederechter stappen.

Voor de volledigheid geven we wel mee dat je als huurder alleszins geen bomen mag uitdoen.

Modelbrief of -document nodig? Zelf een vraag stellen? Neem dan contact op!

Share Button

Comments are closed.