Welkom
Have an account? Log in or

Achtergelaten spullen huurder

Achtergelaten spullen huurder

Achtergelaten spullen huurder

Harry D.

Hallo, na een jaar van wanbetalingen is de huurder uit ons huis weg, het huis heeft hij leeggemaakt, maar in de garage en de tuin staan nog: een autowrak, 2 aanhangwagens, speelgoed en zeker 2 m³ rommel. Mag ik dit zelf verwijderen, aangezien het huis verkocht wordt in februari bij de notaris, en dit voor verkoop moet leeg zijn?

Dag Harry

Het is natuurlijk nooit leuk als een huurder een gigantische rommel achterlaat. Maar wat doe je met die achtergelaten spullen? De huurder aanschrijven? Hem dagvaarden? En mag je zelf al spullen verwijderen?

Normaal moet de huurder de woning teruggeven in de staat waarin hij ze bij het begin van het contract gekregen heeft. Zonder de rommel die hij heeft achtergelaten dus.

Gebeurt dat niet, dan begint u best alvast met foto’s te maken van die rommel. Stuur de huurder vervolgens ook een aangetekende brief waarin u hem aanmaant om de rommel binnen een welbepaalde tijd weg te halen. Geef de huurder daarvoor zo’n twee weken, dat is zeker redelijk.

Vermeld best ook meteen dat u de spullen die niet binnen op tijd zijn opgehaald, op zijn kosten naar het stort zal brengen. Op voorwaarde dat u zijn adres kent natuurlijk…

Hoor je niets meer van de huurder, dan kan je de waardeloze spullen – zoals afval – alvast weggooien. De andere – lees: waardevolle – spullen, zoals de aanhangwagens hou je best nog even bij.

Daagt de huurder later op, dan moet je hem immers zijn spullen kunnen teruggeven. Anderzijds kan je hem dan natuurlijk vragen om de stockagekosten te betalen. Eventueel kan u van hem ook een bezettings­vergoeding vragen.

 

Modelbrief of -document nodig? Zelf een vraag stellen? Neem contact op!

 

Share Button

Comments are closed.