Welkom
Have an account? Log in or

Huurder betaalt niet

Huurder betaalt niet

Help, mijn huurder betaalt niet!

Evy F.

Help. Mijn huurder betaalt de huur niet. Nadat ook de vorige bewoners al naar Frankrijk zijn vertrokken (en het immo-kantoor me niet kon/wilde helpen), heb ik de woning dan maar zelf te huur gesteld. Intussen is de woning ook verhuurd. Sinds 15 december zit ik met nieuwe huurders. In de maand januari heb ik al een eerste keer moeten aandringen om de huur te krijgen. Deze maand doet zich opnieuw het zelfde voor. Wat moet ik doen? Nu de huurder weer niet betaalt. Het gaat hier om een huurcontract van 1 jaar.

Dag Evy

Je huurder betaalt niet, wat moet je doen?

Kijk eerste naar je contract: staat daarin een uiterste betaaltermijn?

Is dat het geval en wordt de datum niet nageleefd, neem dan contact op met de huurder. Eerst telefonisch, indien nodig ook per (aangetekende) brief. In die aangetekende brief geef je een uiterste betaaldatum en zeg je meteen wat er gebeurt als die datum niet wordt nageleefd.

Wordt er nog steeds niet betaald, dan kan je naar de vrederechter: ofwel voor een verzoening, ofwel voor een zitting ten gronde. Is de achterstal te groot, dan kan de rechter de huurder uithuiszetten, maar dan moet je er natuurlijk wel om vragen. De uithuiszetting kan ten vroegste een maand na het vonnis plaatsvinden.

Is het contract nog geen twee maanden oud, overweeg dan ook om je aan te sluiten bij het Huurgarantiefonds voor 80 EUR. Het Fonds kan eventueel een tussenkomst betalen (tot 2388 EUR).

Modelbrief nodig? Een vraag stellen? Neem contact op!

Share Button

Comments are closed.