Welkom
Have an account? Log in or

Mag de verhuurder een boete opleggen?

Mag de verhuurder een boete opleggen?

Viktória W.

Ik heb vandaag deze email gekregen. Ik heb de naam van de straat en de naam van de verhuurder verwijderd Mag de verhuurder een boete opleggen van 150 EUR? Zelf heb ik heel vaak het afval in de hal moeten opkuisen.

Beste bewoners,

Graag wensen wij jullie te informeren dat we vorige week helaas opnieuw hebben moeten vaststellen dat er alweer afval aan de ingang van het gebouw werd aangetroffen op de XXX straat nummer XX.

Mag ik jullie vriendelijk maar duidelijk verzoeken om geen afval meer te deponeren aan de inkom en in de hall, maar uw afval te bewaren op het terras van uw studio/appartement en in de juiste zakken van Stad Leuven aan de ophaaldiensten mee te geven. Hetzelfde geldt voor papier, karton en andere zaken.

Het is essentieel dat elke bewoner zijn/haar verantwoordelijkheid hierbij opneemt.

Alle spullen werden verleden week voor een laatste keer kosteloos door (de verhuurder) verwijderd. Bij een volgende maal zal een boete van toepassing zijn van € 150,00 voor elke bewoner.

Alvast bedankt voor jullie aandacht/attentie voor dit belangrijk bericht.

Om ons ervan te verzekeren dat dit bericht elke bewoner bereikt zal deze mail ook worden afgedrukt en elke bewoner zal hiervan een kopie ontvangen in zijn brievenbus.

 

Dag Viktoria

In een VME kunnen inderdaad bepaalde regels worden opgelegd aan de bewoners. Ook een boete behoort tot de mogelijkheden. Als huurder wordt je verondersteld op de hoogte te zijn van het Reglement van Interne Orde.

Vaak wordt (een stuk uit) het Reglement van Inwendige Orde ook opgenomen in het huurcontract.

Maar…

Het is niet omdat deze boete opgenomen staat in het huurcontract dat de verhuurder deze zomaar kan gaan eisen. Hij zal moeten aantonen dat jij verantwoordelijk bent voor het achterlaten van het vuilnis. En dat zal hij zonder camera maar moeilijk kunnen.

 

Een modelbrief of -document nodig? Zelf een vraag stellen? Neem contact op!

Share Button

Comments are closed.