Welkom
Have an account? Log in or

Aannemer voert de werken niet uit!

Aannemer voert de werken niet uit!

Karine M.

Help, mijn aannemer voert de werken niet uit! Eind augustus betaalde ik een voorschot voor renovatie badkamer en elektriciteit, ondertussen stellen ze de start altijd uit en heb ik gevraagd indien ze teveel werk hebben onze overeenkomst gewoon annuleren en mijn geld terug geven, ze gingen dit intern bekijken en ondertussen zijn we al terug twee weken verder zonder enig nieuws van hen, wat kan ik hieraan doen? bedankt voor uw antwoord

Dag Karine

In de eerste plaats moet je kijken naar het contract en de algemene voorwaarden. Als die er zijn tenminste…

Zijn er voorwaarden, kijk dan wat daarin staat! Hou er wel rekening mee dat een aannemer niet zomaar mag bepalen dat hij de werken uitvoert wanneer hij er zin in heeft als jij niet dezelfde rechten hebt. Hetzelfde geldt voor het bepalen en inhouden van het voorschot. De rechten en plichten moeten voor de beide partijen dus evenredig zijn.

ZIjn er geen algemene voorwaarden of komt de aannemer deze niet na, dan moet je hem aangetekend in gebreke stellen. Met zo’n ingebrekestelling geef je de aannemer een laatste kans (en ook een termijn) om de werken toch uit te voeren. In je ingebrekestelling staat ook wat er gebeurt als de aannemer de werken niet (op tijd) uitvoert.

Modelbrief of Рdocument nodig? Zelf een vraag stellen? Neem contact op!

Share Button

Comments are closed.