Welkom
Have an account? Log in or

Aangetekende brief niet afgehaald

Aangetekende brief niet afgehaald

Aangetekende brief niet afgehaald

Stefanie N

Ik heb mijn huuropzeg aangetekend en gewoon verstuurd. De huisbaas is de aangetekende zending niet gaan halen. Gaat mijn opzegging nu van start of moet ik opnieuw sturen ?

Dag Stefanie

Je bent niet verplicht om de huur aangetekend op te zeggen. Een gewone brief kan dus volstaan. Het probleem met een gewone brief is echter dat de bestemmeling kan betwisten dat hij deze brief ooit heeft gekregen. En dat jij niet met zekerheid kan bewijzen dat je hem wel hebt verstuurd.

Dat probleem heb je niet met een aangetekende brief: daarvan kan je perfect bewijzen dat je deze hebt verstuurd. Toen je langs het postkantoor ging, kreeg je immers een afgestempeld briefje terug. Het is ook heel belangrijk dat je dit bijhoudt. Zo kan je altijd bewijzen dat je de aangetekende brief hebt verstuurd. Maar met een aangetekend brief heb je mogelijks een ander probleem: wat als je aangetekende brief niet afgehaald wordt?

Wil je 100 % zeker zijn, dan stuur je dezelfde opzeg best eenmaal met de gewone post en eenmaal per aangetekende brief. Zo heb je het beste van de beide opties.

Maar wat in jouw geval, nu je aangetekende brief terugkwam? Wel, de verhuurder wordt geacht de brief toch te hebben gekregen. Het is immers zijn verantwoordelijkheid om bereikbaar te zijn. Je moet dus geen nieuwe brief sturen. Als je oorspronkelijke brief terugkomt, houd je deze ongeopend bij. Mocht er later discussie zijn, dan kan je de ongeopende brief aanhalen als bewijs.

Wil je 100 % zeker zijn én elke discussie vermijden: dan stuur je de opzeg dus best per gewone post én per aangetekende brief. Houd ook goed het bewijs van je aangetekende zending bij. Zo is er later zeker geen discussie.

Modelbrief of -document nodig? Zelf een vraag stellen? Neem contact op!

Share Button

Comments are closed.